Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

10 ημέρες πριν τη μετακόμιση
Τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία της μετακόμισης θα πρέπει να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες, προκειμένου να γίνει χωρίς πρόβλημα η μεταφορά της οικοσκευής αλλά και να ολοκληρωθούν οι όποιες άλλες διαδικασίες απαιτούνται για την εγκατάσταση στο νέο ακίνητο. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν οι ειδικοί τις αγοράς, καθώς στο διάστημα αυτό, υπάρχει αρκετός χρόνο για να τεθεί σε εφαρμογή και να ακολουθηθεί πιστά βασικό χρονοδιάγραμμα για τον τρόπο ολοκλήρωση των ενεργειών που θα επιτρέψουν την μεταφορά του νοικοκυριού χωρίς «απώλειες» και με επιτυχία.. Προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα, καλό είναι να ξεκινήσετε από νωρίς τη συλλογή υλικού συσκευασίας, όπως για παράδειγμα εφημερίδες και χαρτοκιβώτια. Αναζητήστε το κοντινότερο σούπερ μάρκετ και «δανειστείτε» χωρίς κόστος τα απαραίτητα χαρτοκιβώτια. Πάντως, μην το παρακάνετε, καθώς μια μετακόμιση αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «ξεφορτωθείτε» άχρηστα πράγματα, πουλώντας τα σε κάποια αγορά μεταχειρισμένων.

7 ημέρες πριν την μετακόμιση
Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία και τα λάθη της τελευταίας στιγμής, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συσκευασία των πραγμάτων που δεν θα χρειαστείτε άμεσα, αλλά θέλετε να βρείτε στο νέο σας σπίτι μετά την μετακόμιση. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα βιβλία, τα CD και τα DVD που και χώρο πιάνουν και απαραίτητα δεν είναι, τουλάχιστον στους περισσότερους. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες, έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα τα διάφορα αντικείμενα όταν θα βρεθείτε στο καινούργιο σπίτι. Αν δεν διαθέτετε τις απαραίτητες γνώσεις ή την εμπειρία, καλό θα είναι επίσης να συνεννοηθείτε με κάποιο ηλεκτρολόγο για την αποσύνδεση και επανασύνδεση των συσκευών που απαιτούν ειδικές γνώσεις (π.χ. κουζίνα, πλυντήριο πιάτων, A/C και πλυντήριο ρούχων).

3 ημέρες πριν την μετακόμιση
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει πλέον να έχετε ολοκληρώσει και επιβεβαιώσει τις συνεννοήσεις με όλες τις ΔΕΚΟ, τη μεταφορική εταιρεία και τον ηλεκτρολόγο. Επίσης, τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται άμεσα πρέπει να έχουν μπει πλέον σε κούτες και οι ετικέτες να τοποθετηθούν σωστά.

1 μέρα πριν την μετακόμιση
Η τελευταία μέρα στο παλιό σας σπίτι πρέπει να αναλωθεί στις τελευταίες προετοιμασίες. Έτσι, θα συσκευάσετε όλα τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας, αφήνοντας όμως στην άκρη τα (λίγα) αντικείμενα που θα χρειαστείτε κατά την τελευταία σας νύχτα στο παλιό σας σπίτι. Καλό θα είναι οι δουλειές που μένουν για την ημέρα της μετακόμισης να είναι ελάχιστες, καθώς τα περισσότερα λάθη, ατυχήματα και παραλείψεις γίνονται κάτω από καθεστώς άγχους.

Η ημέρα της μετακόμισης
Με δεδομένο πως η προετοιμασία έχει γίνει με τη μέθοδο που αναφέρθηκε παραπάνω, η ίδια η μέρα της μετακόμισης δεν θα πρέπει να αποτελέσει πρόβλημα. Μην ξεχάσετε να κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν από την αναχώρησή σας ενώ θα πρέπει και να αποσυνδέστε τις ηλεκτρικές συσκευές, ζητώντας αν χρειαστεί τη συνδρομή κάποιου ηλεκτρολόγου, κυρίως για την επανασύνδεση. Έχοντας πακετάρει σωστά τα πράγματα, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη μεταφορά, ενώ οι ετικέτες στα κιβώτια θα σας επιτρέψουν να βγάλετε τα είδη πρώτης ανάγκης. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι επόμενες ημέρες θα αναλωθούν στο άνοιγμα των κουτιών και την τοποθέτησή τους στις θέσεις τους στο νέο σπίτι.